SENZ Dapur Hud FAQ (Bahasa Malaysia)

(1)
Q: Apakah perbezaan antara dapur hub SENZ dan jenama lain?
A: Kami memfokuskan terutaamanya pada dapur hud kaca tempered bersudut, bukan sahaja dilengakapi dengan cantik yang sangat elegan, tetapi juga sangat senang dibersihkan dengan permukaan kaca berbanding dengan permukaan stainless steel tradisional.  Kami juga merupakan satu-satunya syarikat di Malaysia yang mempunyai 3 jenis dapur hud pembersih automatik.

(2)
Q: Bagaimana memilih dapur hud yang sesuai untuk anda?
A: 1) Mula-mula anda perlu memastikan sama ada anda dibenarkan membuka lubang di dinding dapur anda untuk mengeluarkan minyak dari rumah. Bisasany tidak akan menjadi masalah untuk harta tanah. Namun, untuk unit kondo, biasanya dilarang melakukannya.  

2) Adakah anda kerap memasak? Jika ya, anda boleh memilih dapur hud yang dilengkapi dengan motor kuasa yang lebih tinggi seperti dapur hud dengain dua motor, anda boleh merujuk kepada hud kami dengan duo motor: 1) SZ-CH338i https://www.senz.com.my/product/senz-sz-ch338i-intelclean-twin-turbo-motor-multihood/ 2) SZ-CH333 https://www.senz.com.my/product/senz-sz-ch333-angled-twin-motor-multihood/

(3)
Q: Apa maksuk recycle mode? Mengapa beberapa dapur hud perlu memasang hos / paip?  
A:  Hapur hud boleh pakai recycle mode semula sesuai untuk rumah yang tidak dapat membuka lubang di dinding dapru; minyak akan ditapis oleh besi atau aluminium filter dan bau akan disaring oleh charcoal filter sebelum udara bersih dilepaskan kembali ke rumah. Ini adalah model dengan recycle mode: 1) SZ-CH1288RC Invisible Hood: https://www.senz.com.my/product/senz-sz-ch1288rc-b/ 2) SZ-CH6366RC Angled Designer Hood: https://www.senz.com.my/product/senz-sz-ch6366rc-b-angled-designer-multihood-black/

Dapur hud yang perlu memasang hos / paip biasanya sesuai untuk terrace rumah atau rumah yang membolehkan anda membuka lubang di dinding dapur untuk mengeluarkan minyak dan asap; dapur hub jenis nin biasanya dilengakp dengan daya sedutan yang lebih tinggi.

(4)
Q: Apakah perbezaan dapur hud reka bentuk bersudut dan dapur hub chimney?
A: Dapur hud bersudut tidak mempunyai masalah pelanggaran kepala dan boleh dipasang lebih dekat dengan dapur masak dan dengan itu daya sedutan dapat ditingkatkan.

Angled design VS Chimney design

(5)
Q:  Berapakah ketinggian pemasangan yang disyorkan untuk dapur hud bentuk?                             
A: Seama memasang dapur elektrik, tingginya 300mm hingga 450mm, untuk dapur gas sekitar 400mm hingga 500mm.

(6)
Q: Berapakah ketinggian pemasangan yang diperlukan untuk dapur hud Chimney?
A : Ketinggaian perlu dipasang sekurang-kurangnya 650mm.

(7)
Q: Apakah cara yang betul untuk memasang hos / paip?
A:  Gambar 1 menunjukkan pemasangan hos / paip yang salah. Hos / paid tidak boleh mempunyai selekoh yang tidak rata, jika tidak, minyak dan asap tidak dapat dikeluarkan. Gambar 2 dan 3 menunjukkan pemasangan yang betul di mana hos / paid memanjang tanpa membengkokkan di antara.       

        

(8)
Q: Jika hos / paip saiz ditetapkan adalah 7 inci, dapatkah modifikasi menjadi 4 inci?
A: Tidak, kerana dapur hud kami mempunyai daya penghisap yang kuat, ia memerlukan bukaan yang lebih besar untuk memastikan aliran udara yang lancer untuk mengeluarkan minyak dan asap. Sebarang pengubahsuaian akan mempengaruhi daya penghisap.   

(9)
Q: Mengapa SENZ memerlukan bukaan lubang 7 inci di mana jenama lain hanya memerlukan 6 inci?

A: Oleh kerana semakin besar daya sedutan, semakin besar bukaan diperlukan untuk memastikan aliran udara yang lancer, jika tidak, ia akan mempengaruhi daya penghisap.

(10)
Q: Soket apa yang digunakan dapur hud SENZ?
A: Kami menggunakan soket 13amp untuk semua produk dapur hud kami.

(11)
Q: Dapur hud menggunakan motor AC atau DC?
A: Kami menggunakan motor AC kerana daya sedutannya lebih tinggi daripada motor DC.