SENZ intelClean Dapur Hud FAQ (Bahasa Malaysia)

(1)
Q: Adakah semua dapur hud SENZ dilengakp dengai fungsi intelClean?
A: Kami mempunyai 3 model yang dilengkapi dengan fungsi intelClean:

(2)
Q: Jenis pembersihan automatic mana yang lebih baik? Fungsi air atau panas?

A: Fungsi pembersihan automatic steam + heat adalah kaedah paling berkesan untuk menghilangkan minyak degil di pasaran. Air akan berubah menjadi wap panas melalui pam panas untuk membersihkan minyak degil dengan berkesan.

(3)
Q: Adakah dapur hub intelClean perlu memasang aluminium hos / paip?
A: Kecuali SZ-CH9388AC, kedua SZ-CH338i dan SZ-CH930AC perlu memasang aluminium hos / paip.

(4)
Q: Berapa lama proses pembersihan automatik?
A: 1) SZ-CH338i – 9 minit 2) SZ-CH930AC – 6 minit 3) SZ-CH9388AC – 13 minit

(5)
Q: Adakah motor akan mudah berkarat ketika menggunakan fungsi pembersihan air?
A: Terdapat fungsi pengeringan berkelajuan tinggi pada akhir proses pembersihan automatic, oleh itu motor tidak akan mudah berkarat.

(6)
Q: Adakah fungsi pembersihan automatik air dapat menghilangkan gris degan berkesan? 
A:  Kami akan mencadangkan anda melakukan pembersihan 2 kali ketika menggunakan pembersih automatik air untuk pembersihan yang lebih teliti: 1) Anda boleh menambahkan deterjen ringan ke dalam air untuk pembersihan pertama 2) Untuk pembersihan kali ke 2, cukup gunakan air biasa.

(7)
Q: Mengapa memilih SENZ SZ-CH338i intelClean Twin Turbo Dapur Hud?                                        A: Dapur hud SZ-CH338i dilengakapi dengan motor Twin Turbo dan fungsi Turbo Boost, motor berkambar kuasa sedutan setinggi hingga 1800 m3/h. Ia dilengkapi dengan teknologi pembersihan pintar yang menggunakan system pembersihan air + panas 110-C selama 9 minit untuk membersihkan minyak degil dengan berkesan.

(8)
Q: Apakah perbezaan antara fungsi intelClean VS Non-stick coating?  
A: Fungsi intelClean menggunakan fungsi air, panas atau wap untuk membersikan minyak pada permukaan motor. Non-stick coating hanyalah lapisan yang berlaku pada permukaan motor, minyak masih akan melekat pada permukaan motor

(9)
Q: Adakah pam haba yang digunakan dalam permbersih automatik panas + air merosakkan motor dengan mudah?
A: Tidak, kerana setiap proses pembersihan diatur dengan waktu, ia akan berhenti secara automatik setelah proses pembersihan selesai, sehingga motor tidak terlalu panas.

(10)
Q: Daya motor kuasa SZ-CH338i adalah 1800 m3/h, adakah itu bermaksud setiap motor kuasa ialah 900 m3/h?
A: Ya, setiap motor adalah 900 m3/h, ini membolehkan anda memilih motor mana yang anda ingin gunakan dan denggan itu dapat menjimatkan elektrik.