SENZ Invisible Hood FAQ (Bahasa Malaysia)

(1)
Q: Mengapa memilih SENZ Invisible Hood?
A: Invisible hud kami adalah satu-satunya dapur hood in Malaysia yang mempunyai reka bentuk yang sangat langsing, dengan ketebalan kaca hanya 6mm, ia menyatu denggan lancer ke dapur anda dan sangai menjimatkan ruang. Untuk lebih banyak maklumat produk: https://www.senz.com.my/product/senz-sz-ch1288rc-b/.

(2)
Q: Adakah saya perlu memasang hos / paip untuk Invisible Hood?   
A: SENZ invisible hood boleh dipasang dengan atau tanpa hos / paip.

Anda perlu memastikan sama ada anda dibenarkan membuka lubang di dinding dapur anda untuk mengeluarkan minyak dari rumah. Biasanya tidak akan menjadi masalah untu harta tanah. Namun, untuk unit kondo, biasanya dilarang melakukannya.

  • Anda boleh memilih dapur hood yang perlu memasang hos / paip sekiranya anda dapat membuka lubang di dinding dapur anda, dapur hood jenis ini biasanya dilengkapi dengan daya sedutan yang lebih bear.
  • Anda perlu memilih dapur hood yang disertakan dengan recycle mode semula jika anda tidak dapat membuka lubang. Minyak akan disaring oleh aluminium filter dan bau akan disaring oleh charcoal filter sebelum udara bersih dilepaskan membali ke rumah.

(3)
Q: Bagaimana memasang aluminium filter?
A: Sila rujuk video ini: https://www.youtube.com/watch?v=XQHMG2cCZfw

(4)
Q: Berapa lama saya perlu mencuci aluminium filter?
A: Aluminium filter perlu dicuci setiap 3 hingga 6 bulan bergantung pada penggunaan anda. Sila rujuk video ini mengenai cara mencuci: https://www.youtube.com/watch?v=pBPnZ89epec

(5)
Q: Bagaimana memasang charcoal filter?
A: Sila rujuk video ini: https://www.youtube.com/watch?v=N0J1091Hp6A

(6)
Q: Berapa lama saya perlu mengganti charcoal filter? Bolehkah saya mencuci charcoal filter?
A: Charcoal filter tidak boleh dicuci dan perlu diganti setiap 6 hingga 12 bulan bergantung pada penggunaan anda. Anda boleh membeli charcoal filter dari kami.

(7)
Q: Apakah perbezaan antara SENZ Invisible Hood dan Slim Hud?
A: Invisible Hud kami adalah satu-satunya hood di Malaysia yang dilengkapi dengan reka bentuk ultra nipis 6mm dan daya sedutan 1200 m3/h juga lebih tinggi daripada hood langsing lain.

(8)
Q: Adakah minyak masuk ke motor Invisible Hood?
A: Tidak, kerana kami menggunakan 6 lapisan aluminium filter untuk menyaring minyak, ditambah charcoal filter akan dipasang di kedua sisi motor, oleh itu minyak tidak akan masuk ke dalam motor dengan mudah.    

(9) 
Q: Apakah perkara yang perlu saya perhatikan semasa memasang Invisible Hood.
A:
1) Ketebalan papan cabinet dapur tidak boleh melebihi 18mm.
2) Pastikan terdapat cukup kapasiti di cabinet untuk udara mengalir kerana udara yang dilepaskan oleh hood boleh menyebabkan pintu kabinet bergetar semasa operasi. Untuk panduan pemasangan anda boleh merujuk video ini: https://youtu.be/mVU1MUcImI0

(10)
Q: Bolehkah Invisible Hood dipasang tanpa kabinet dapur?
A: Tidak, invisible hood tidak boleh dispasang tanpa kabinet dapur.

(11)
Q: Berapkah ketinggian pemasangan untuk invisible hood?
A: Ini akan sesuai dengan ketinggian kabinet dapur anda, biasanya sekitar 650mm.